Zoek
Sluit dit zoekvak.

NederCommunicatie biedt cursussen NT2, Communicatie en Vorming.

NT2 en inburgering. NederCommunicatie heeft jarenlange ervaring in alle vormen van NT2-onderwijs.

Welke onderdelen bieden we aan?

  1. Staatsexamen1
  2. Staatsexamen 2
  3. Taal op de werkvloer

Voor mensen die voor deze datum al inburgeringsplichtig zijn, kan NederCommunicatie in het bestaande traject een cursus op maat maken.

NT2 Zakelijke communicatie – schriftelijk

In deze cursus ligt de nadruk op schrijfvaardigheid.

Individueel of in kleine groepen wordt er aandacht besteed aan het opfrissen en het praktisch toepassen van de grammatica.

Hiervoor zijn specifieke invuloefeningen ontwikkeld. Ook het schrijven en het vertalen van zinnen met een zakelijk karakter komen aan bod.

Verder worden er aan de hand van opdrachten brieven en memo’s geschreven.

NT2 Zakelijke communicatie – mondeling

In deze cursus ligt de nadruk op spreekvaardigheid. Individueel of in kleine groepen wordt er aandacht besteed aan het verbeteren van de mondelinge communicatie.

Hiervoor zijn speciale trainingstelefoongesprekken en rollenspelen ontwikkeld. Er wordt geoefend aan de hand van realistische opdrachten.

De opgedane kennis kan direct in de praktijk worden toegepast. De cursus heeft verder als doel om uw woordenschat te vergroten. Dit gebeurt onder meer door het (hardop) lezen van krantenberichten en teksten. Op deze manier wordt ook de uitspraak geoptimaliseerd.

De cursus bestaat uit tien bijeenkomsten van elk twee uur. De lessen vinden minimaal één keer en maximaal drie keer per week bij u op locatie (in-company) plaats. Voor beide cursussen is enige voorkennis (A2) vereist.